Часовници като аксесоар – какво трябва да знаем

Часовници онлайн

Вниманието към детайла при изработката на дамски и мъжки часовници, както и стилната визия ги правят повече от желан аксесоар.

В конкретния случай, обаче получавате дори малко повече. Не се налага непрестанно да гледате телефона си, за да проверите колко е часът или коя дата е.

Защо часовниците бяха почти на изчезване

Развитието на мобилните технологии даде на хората невиждана свобода. Вече няма ограничения за провеждането на телефонни разговори или ползването на Интернет.

Като базова функционалност на всеки телефон, потребителите получиха и възможността на екрана на устройството да виждат настоящия час. Това постепенно отблъсна една част от хората от идеята да носят ръчен часовник ежедневно .

Новата функционалност покри напълно това, което се очакваше от един ръчен часовник и в началото на века се забеляза рязък спад както в носенето на финото устройство, така и в продажбите.

Както с всичко ново трябваше да минат няколко години, докато хората си дадат сметка, че часовникът е не само устройство, а и предмет, които носи на притежателя си стил и класа.

Така устройството с толкова фина механика отново е на сцената и ви дава неограничените възможности да изразите себе си.

Как да си изберем модел

На първо място трябва да прецените каква сума сте готови да отделите. В много от случаите цената е основно за марката и не ви дава кой знае колко повече. Но дори и така вие купувате рафинираната елегантност на добре замисления и качествено изработен часовник с внимание към детайла.

Може да избирате между кварцови часовници, както и такива с електронно управление. Каквото и да изберете може да разчитате на безукорната работа на новата си придобивка.

Огромният избор на модели за различните вкусове и стилове ви дават свободата да изберете каквото искате, за да покажете стил и елегантност, каквато искате да демонстрирате публично.

Любопитни факти

Може и да не знаете, но:

  • Първият часовник е създаден в Египет преди около 3500 години;
  • Един от най-сложните часовници, създавани някога е направен от 1800 различни части;
  • Цената на най-скъпите часовници достига 11 млн. долара. Получавайки подобно бижу може да разчитате на феноменална точност, украсена с безброй диаманти;
  • Един от първите ръчни часовници е произведен от Луи Картие за летците с дирижабли. Нуждата се породила от факта, че за да управляват машината е трябвало да са свободни и двете им ръце. За да се елиминира ангажирането на едната ръка и това да вади джобния часовник, Картие измислил каишка, която да обгръща ръката;
  • В световен мащаб най-предпочитания цвят за часовник е черният;
  • Първите часовници разчитали на слънцето. С разрастването на градовете се породили и много проблеми основно в посока, че новите сгради пречели на слънчевите лъчи. Това мотивирало хората да търсят нови решения за измерване на времето. Като допълнение може да споменем и също така, че в облачните дни този тип часовници на практика били безполезни;
  • През 18 век в Англия часовниците били обявени за луксозни стоки и като такива обложени с допълнителен данък. Това значително намалило броя на ползвателите им, поне за периода в който трябвало да се плаща налога;
  • В казината няма часовници. Нито по стените, нито на китките на персонала. Целта е проста – да загубите представа за времето. Има документирани случаи на хора, които са прекарали дни в някое казино, после споделяйки, че не са си дали сметка за това колко време е минало.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *