Основни причини за видеонаблюдение на заведения за обществено хранене

Видеокамери, които записват всичко, което се случва биват инсталирани на места, където има струпване на хора. Заведенията за обществено хранене са точно такива рискови зони, където клиентите могат да претърпят обири или друг вид посегателства, така че е необходимо някой да наблюдава действията им и да се намеси при нужда.

Охранителни мерки за видеонаблюдение могат да се вземат чрез монтиране на аналогови, IP, HD или куполни камери. Всички изброени ще помогнат на собствениците при разкриване на кражби, участници в побоища, вандалски прояви и други криминални деяния. Ако има дори най-малкия проблем, той ще бъде отчетен от записващото устройство и вие винаги може да го прегледате на запис.

Според британците, колкото повече народ има в дадено заведение, толкова по-весело ще бъде изкарването. Големите сбирки обаче имат и своите негативни страни, тъй като всеки може да пострада от обир или да стане жертва на алкохолни реакции. В този ред на мисли, камерите са строго препоръчителни, защото те ни дават повече спокойствие.

Как да запазим багажа си от кражба?

Често посетителите на ресторанти, барове или закусвални оставят чантичките си на закачалките, което не е много добра идея. Те имат доверие в хората, но не си дават сметка, че могат да попаднат в обсега на алчни погледи целящи да отвлекат имуществото им.

Един от най-разумните варианти е да държите торбите и чантите в краката си на пода. Постъпвайки по този начин е много трудно да станете жертва на престъпление и ще запазите собствеността си непокътната. Другият вариант е да се уверите, че заведението, в което се намирате разполага с видеоконтрол, който ще пази нещата ви по време на престоя ви.

Видеокамерата е поставена, за да заснеме всяко действие на клиентите и в случай на нужда записите ще бъдат извадени и предадени на полицейските органи. Последните имат задължението, да разследват случая, докато намерят провинилите си лица.

Помагат ли камерите на персонала на заведенията?

Тук нещата са на кантар. Сблъсквали сме се с хора, които не искат да бъдат наблюдавани от камери и се противопоставят на тяхното слагане. Въпреки това, стопаните на обектите за обществено хранене употребяват наблюдателните системи, тъй като последните им помагат, както при разкриване на нелоялни клиенти, така и при следене на персонала.

Понякога именно работещите в ресторант или кръчма, могат да завлекат шефа си. Липсите се установяват благодарение на записващите устройства и точната фиксация на всичко случващо се на бара, в кухнята или на друго място в сградата.

Задължение на шефовете, е да се слагат уведомителни стикери, които съобщават за присъстващото видеонаблюдение в обекта. Постъпвайки по този начин всички се съобразяват с правилата и законовите норми на даденото място. Ако има някакъв спор, то той може да бъде разрешен само и единствено по съдебен ред.

В някои случаи камерите могат да бъдат от голяма полза на персонала на заведенията. Заснемането на инциденти по време на работа, е повод за разкриването на трудови злополуки и съответно пускане на жалби. Дори собственика на обекта, не може да противоречи на записа от устройствата, който той е длъжен да представи на съответните власти.

Обобщаваме, че камерите са перфектен начин да защитим собствеността си от кражби и взлом. Всеки, който иска да получи повече информация може да използва сайта posbg.com и да закупи нужната му техника, само сега на по-добра цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *