Изгодна покупка – яхти втора ръка

В последно време все повече и повече расте търсенето на яхти втора ръка по обяснима причина – такава покупка нова е скъпа за по-голяма част от хората. Обявите с предложения за плавателни съдове втора употреба непрекъснато растат.

Преди да тичате да се обадите на такова съобщение и да похарчите доста пари за яхта, която вече е била ползвана, е добре да си отговорите на някои въпроси. Най-напред си помислете колко средства да отделите за такава покупка. Освен това трябва да решите къде ще ползвате плавателния съд – само в реки и езера, или за околосветско пътешествие. Анализирайте всички ваши планове и възможности, може и да се посъветвате с близки приятели и семейства. Ако сте решили на всяка цена да разгледате предлаганите яхти втора ръка и да си купите, добре е да сте запознати с някои особености.

Добре е да помислите и за управлението на моторната яхта, тъй като много хора считат нейното управление за много лесно и елементарно. Ако това беше така, моторния кораб нямаше да има цена. Да, скоростта е малка, пътят е гладък, но самият контрол може да се сравни с това как да се превози товарен камион. Доста сложно е управлението когато внезапно излезе от предполагаемата зона и срещне друго плавателно средство или хора. Друго нещо е ветроходен плавателен съд, който е по-лесно да се управлява в такива ситуации и да се влезе в беда е много по-трудно.

Може да откриете яхти втора ръка на различни цени, но те са в зависимост от модела и техническото състояние. Освен това важно е доколко продавачът иска да продава или може още да отложи продажбата.

Разбира се, при покупка на яхти втора ръка се икономисват средства при това се закупува стока с добри качества и показатели. Когато успеете да се снабдите с плавателен съд, готов да поеме курс, това вече е пълно удоволствие. Имате възможност веднага да се възползвате от вложенията си. Това може да се случи, ако сте закупили сравнително по-ново съоръжение, но за това трябва да платите и по-висока цена.

Понякога закупените яхти втора ръка на по-ниска цена имат нужда от допълнителен ремонт. Същият може да го направите и в яхт клуба, от който сте закупили стоката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *