Интериорни врати – въпроси и отговори

Какви са интериорните врати и какви е добре да се изберат за жилището?

Преди години този въпрос не се е задавал, защото изделията са били само дървени. Сега изборът на материал е от голямото разнообразие, което се предлага в търговската мрежа. Кой от тях е най-добрия не е така лесно да се реши.

Най-вероятно нито един производител или търговец няма да каже, че конструкциите от масивно дърво, фурнир, ламинат или от всякакъв друг материал са най-добрите, избора е винаги на клиента.

За да се направи правилния избор според нуждите и възможностите, всеки трябва да е запознат с основните характеристики на интериорните врати, техните предимства и недостатъци.

За всичко това може да се прочете от многобройните статии в интернет, както и във всеки сайт на производител или онлайн магазин.

Сега основните видове конструкции, които се предлагат на потребителя за монтиране в жилището или на вилата, са:

– от масивно дърво;
– от фурнир;
– от ламинат.

Изделията от масивно дърво са най-скъпите и представителни (с изключение на тези от боров материал). За престижа се налага да се плати още една цена – това са врати с претенции и изискват специални грижи.

Особено красиви са изделията с тъмни нюанси от ценни видове дървесина, подходящи за ефектен интериор.

Интериорни врати от фурнир – в повечето случаи при тях съотношението между цена и качество е оптимално.

При тези изделия платното съчетава свойствата и външния вид на естествената дървесина и всички добри качества на съвременните материали.

Ламинираните и пластмасови конструкции обикновено се отнасят към икономичните. Нищо, че в тях няма естествен материал – те са с голямо цветово разнообразие и форми на платното.

Много лесно се почистват и са устойчиви при експлоатация.

Какви интериорни врати да се изберат за баня и тоалетна?

Много фирми предлагат специални изделия за тази цел. Най-неудобното при тяхното търсене е да се избере изделие, което да се впише в общия интериор на жилището.

Основното изискване към тези изделия е да са качествени. За това всяка качествено направена конструкция (обработена със специални защитни лакове) прекрасно подхожда за баня или тоалетна и се вписва в общия комплект интериорни врати на жилището.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *