Как да изберем сватбен фотограф

svatben-fotografСватбените снимки са ценни спомени, предавани от поколение на поколение и само далечно възпоменание на хилядите часове, прекарани в планирането на един от най-важните дни от живота. Изборът на сватбен фотограф е едно от най-важните решения, свързани със сватбата, което се взема и не трябва да се прави с лека ръка. Тези стъпки може да ви помогнат да направите наистина незабравим вашия „Голям ден”.
1. Решете какъв стил сватбена фотография предпочитате. Търсите ли традиционен подход с най-вече позирани изображения? Или предпочитате много откровени снимки, в които „той” или „тя” може дори да не знаят, че са снимани? Харесва ли ви блясъка на модната фотография? Или бихте предпочели един професионалист, който съчетава всички тези стилове?

2. Решете какво ниво на обслужване искате от вашия сватбен фотограф от Сватбенфотограф.com. Може би имате нужда само от фотографии на церемонията, така че само няколко часа за отразяване на събитието може да бъдат достатъчни. Други двойки могат да предпочетат пълен пакет, който може да включва предварителни сесии – годежни, репетиционни, вечеря, сватбени портрети и снимки на младоженците.

3. Решете колко изображения искате от вашата сватба – дали вашия сватбен фотограф да ви предостави 100 изображения, за да си спомняте сватбения ден. Други професионалисти често улавят хиляди изображения (като правило от 1000 до 3000), за да се запази момента завинаги.

4. Разберете колко време и опит ви трябват, за да обработите сами снимките. Много млади двойки предпочитат да получат само на диск техните изображения (няма албум, щампи или други екстри), без да съобразят, че те не разполагат с време, софтуер или знания, за да създават свои собствени албуми, правилно да редактират изображенията (обработка, цвят, и т.н.). Често години по-късно тези двойки имат само купчина прашни, евтино обработени снимки или снимки на диск, които не са добро напомняне за сватбения ден.

5. Определете си бюджет. Разходите за сватбен фотограф от Сватбенфотограф.com, обработка,отпечатване, изготвяне на албуми и т.н. обикновено представляват около 10-12 % от целия бюджет на сватбата. Това ще ви позволи бързо да откажете кандидатите, които не можете да си позволите.

6. Решете как ще използвате вашите снимки. Планирате ли да закупите само един албум за себе си, или също така ще поставите снимки за вашите стени, копия, които да дадете на приятели и семейството си, или дори да постави изображенията на канцеларски материали, покани, календари, чаши, тениски и магнити?

7. Определете каква форма на снимките ще искате. Поръчване само на отпечатани снимки понякога е икономично, ако не искате един албум. Ако предполагате, че ще се нуждаете от голям брой изображения, то може би ще бъде по-добре (и по-бързо) да закупи негативите от вашия сватбен фотограф и да направите необходимите копия в свободното си време. Ако планирате да използвате изображенията в многобройни творчески начинания, или искате да ги публикувате в уеб сайт, или да ги включат в скрийнсейвър, вие вероятно ще искате да получите дигитални фото файлове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *