Особености при избор на естествен паркет

Не е тайна, че естественият паркет отдавна е спечелил най-широко признание за своите неоспорими предимства, сред които отлична звукоизолация, дълготрайност, екологична безопасност и устойчивост на износване.

При закупуване на качествен естествен паркет могат да възникнат много важни въпроси. За това предварително е добре да решите каква шарка желаете, от какъв вид дърво да е, как може да се постави. Има много тайни, които се нуждаят от специално внимание при избора и закупуването на висококачествени подови настилки. За този вид подово покритие се използват клен, ясен, дъб, бамбук, бук и др.

Дъбът е най-предпочитаният материал за изработване на висококачествено подово покритие. Такъв естествен паркет е известен с износоустойчивост, красота, висока якост и, разбира се, дълготрайност. Също така букът е много популярен. Той е лесен за монтиране, има приятен и светъл нюанс, висока якост, устойчивост на влага и разумна цена.

Най-често срещаните методи за полагането му са: виетнамски, палуба и рибена кост. Също така, в допълнение към горните методи, може да се използва значително по-красив художествен стил. За неговото производство трябва първо да направите чертеж на замисления орнамент. Какъв метод ще се приложи за поставянето на естествения паркет зависи от собственика, от това, което той желае да се получи. Най-важното, което трябва да се знае е, че задачата е не само трудна, но и доста сложна и затова няма да можете да се справите без помощта на професионален екип.

За лакиране се използва един от трите вида лак: на водна основа, дисперсионна и реактивна. Изборът на лак зависи от вида на помещението и очакваното натоварване върху повърхността на покритието. Обикновено са достатъчни 3 слоя лак, но за постигане на дълбоки ефекти този брой може да се увеличи до 9. За да се подобри адхезията, лаковите слоеве се полират през един. След 5-7 години ползване лаковото покритие на пода ще трябва да бъде напълно актуализирано.

Предлаганото голямо разнообразие от естествен паркет позволява да се задоволят претенциите и на най-изискания клиент. С това покритие се създава уют и комфорт в дома, прекрасен интериор. При полагане на необходимите грижи, вие ще го ползвате продължително време, ще запази своята красота.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *