Поликарбонат – да, за козирки над балкони

Над балконите може да има покрив или козирки. Основното различие между тях се състои в това, че покрива се прави върху остъклен балкон, за това той може да се опре на конструкцията на прозорците, а навеса се монтира над открит балкон и се държи за стените на сградата.

Първият вид конструкция се нарича зависима, тъй като покрива се съединява от всички балкони в единно цяло.

Навеса над балкона е автономно съоръжение, което държи само себе си.

За да се предотврати падане и за подобряване на трайността в процеса на монтажа се поставят стоманени ъгли или ферми, съединени със стената с помощта на болтове. Именно тази конструкция подобрява качеството на съединяването с балкона.

Възможен е вариант с изграждане на конструкция за рамка, на която ще се опира навеса. Но да се дават пари за това е безсмислено в случаите когато не се предвиждат прозорци на балкона.

В последните години широко приложение за направа на козирки намери поликарбоната. Основното предимство на тези навеси е техния привлекателен външен вид.

Сред разнообразните цветове на листите поликарбонат може да се избере оптималния вариант, отговарящ на външния вид на самия балкон.

Проекта за изработване на навеса съществено се отразява на вида поликарбонат, който ще се използва в процеса на строителството.

Широкото приложение на поликарбоната се дължи на неговата гъвкавост и ниското тегло. За това навеса може да приеме всяка форма, желана от собственика.

Най-разпространените форми на козирки, направени от поликарбонат са:

– правоъгълна наклонена – много лесна за направа;
– двускатни – отличават се с по-голяма якост и сложни за направа са;
– арка – добра ветроустойчивост, но изисква добри професионалисти за направата, защото има извита форма;
– полукръгла – най-разпространена, отличава се с оригиналност и изискан стил, има добри експлоатационни качества, тъй като не задържа върху себе си вода, сняг, боклук.

За да се монтират козирки над балконите е необходимо най-напред да се изградят метални рамки, закрепени в стената.

Ако планирате да направите навес със сложна форма, то трябва да се снабдите с поликарбонат, който има добра пластичност.

Сред предимствата на козирки от поликарбонат може да се отбележат следните:

– високо ниво на трайност, което се обуславя от издръжливостта на голямо натоварване’
– лесен монтаж;
– поликарбоната е устойчив на мраз, влага, химически вещества, освен това е добър топло- и свукоизилатор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *