Смяна на щрангове – дейност на специализираната фирма

Основното предназначение на щранговете е да подават студена и топла вода към вашето жилище. За съжаление щранговете в старите кооперации минават през тоалетните, а има и такива, минаващи през кухнята.

Един от най-разпространените проблеми в апартаментите е постоянно мокрия щранг за студената вода. В щранга за студена вода се завишава съдържанието на микрофлората, а това вреди на здравето на вас и вашите съседи. Това налага да се направи смяна на щранговете, което най-добре може да бъде извършено от специализирани фирми.

Като правило по време на ремонта се прави и смяна на щранговете за водоснабдяване. Това може да да бъде свързано с промяна дизайна на банята или просто вече тръбите са достатъчно износени.

Най-напред трябва да се определи от какъв материал ще бъдат новите тръби, които ще се използват, как ще бъде щранга – вграден в стената или ще бъде облицован с гипсокартон.

И така, ако смяната на щранговете на водоснабдяването влиза в списъците на работите, които планирате да направите по време на ремонта, като качествен материал използвайте полипропиленови тръби.

Трябва да се има предвид, че най-бързо гният тръбите в прикритите места. Ако съседите имат нещо против при смяната на щранговете трябва да оставите повече свободно място за лесен достъп до мястото на съединяване на двата вида тръби – полипропиленовата и старата метална тръба.

В случай, че тръбата е добре облицована с гипсокартон или плочки и при съседите протече тръбата, вие сте длъжни да предоставите достъп до щранга. Отказът ви, мотивиран с факта, че навремето съседа не се е съгласил да смени тръбата, нищо няма да реши.

Работата е в това, че щранговете за топла и студена вода са обща собственост. В случай, че водата е спряна по някоя от тръбите, то всички апартаменти ще се окажат без вода.

Много е важно от какъв материал ще бъдат новите тръби. Полипропиленовите тръби са много подходящи за топлата вода и е добре да съгласувате дейността по смяната тръбите на студената вода с тази за смяна тръбите и на топлата вода. Тези тръби са устойчиви на температурата, не се подават на деформация, а това означава, че имат дълъг срок на ползване.

Технологията по смяната на щранговете не е сложна и вие при добро желание и сериозно отношение към работата можете да се справите. Ако не сте уверени в себе си, по-добре се обърнете към специализирана фирма, чийто специалисти ще ви свършат срочно и качествено смяната на тръбите за топла и студена вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *