Смяна на щрангове при водопроводната система

Най-важен етап при ремонтните работи е смяната на щранговете на водопроводната система и канализацията. Ако се налага смяна на тръбите, то трябва да се подходи много внимателно като се разработят всички варианти. Иначе вие рискувате не само да изгубите финансови средства, но и да изгубите важния за вас ресурс – времето.

Преди да започнете смяна на щранговете на канализацията е необходимо да направите точен разчет на действията си.

Заселвайки се в нов дом първата ви работа, преди да престъпите към ремонта, е да проверите:
– състоянието на вътрешните комуникации;
– материала, от който са направени системите.

Ако сградата е на по-малко от десет години, то смяната на щрангове може да бъде отложена за неопределен срок. Това е свързано с факта, че срока на ползване на щранговете е минимум 20 – 30 години. Истината е, че ако щранговете са от поцинковани тръби, то по-добре е да ги смените с нови тръби от полимерни материали.

Смяната на канализационните тръби трябва да е пълна, не трябва да се допуща възстановяване на системата с множество кръпки.

За смяната на щранговете най-напред трябва да се решат организационни въпроси. Да се подготви всичко необходимо:
– всички необходими инструменти и материали;
– пространство, така че нищо да не затруднява вашата работа.

За ваше добро е да предупредите съседите си за предстоящата работа. Не забравяйте да изключите щранга и да изпусните водата преди да започнете работа.

Смяната на водопроводните тръби зависи от това, какви са тръбите на съседа ви. Ако там системата е от пластмасови тръби, тогава можете спокойно да си отдъхнете – нужно вие само да си вземете пластмасова тетка и да се включите към тръбата.

В случай, че съседите ви са с метални тръби, то без ръката на майстор-специалист няма да се разминете.

Смяната на щранговете на канализационната система се прави на последно място. И тук е необходимо предварително да се подготви всичко необходимо.

Канализационните тръби е добре да са полипропиленови. Те издържат високи температури, а така също не се поддават на въздействието на вредни вещества.

Ако сте решили да ползвате услугите на специалисти, е добре да се запознаете с цените за предлаганата услуга – смяна на канализационни тръби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *