Адвокат обществени поръчки – 6 неща, които трябва да знаем

Адвокат за обществени поръчки в София

Един публичен търг може да се обжалва пред ВАС или КЗК с адвокат експерт по обществени поръчки, но винаги трябва да се борите за правата си, независимо от всичко. Предимствата да ползвате услугите на опитен юрист все пак са не малко, като единствено вие можете да решите ще го сторите ли или не.

1. Няма гаранция за успех при обществени поръчки

Дори и да ви се иска да бъде така, няма гаранция, че с помощта на адвокат гарантирано ще спечелите обжалването. Шансовете ви действително ще се увеличат, и то не малко, но все пак абсолютна сигурност в това отношение няма. Адвокатът може да е чудесен професионалист и да даде всичко от себе си, но все пак никой нищо не може да гарантира със сигурност.

2. Необходими са доказателства

Дори и да попаднете на най-добрия професионалист, все пак той трябва да има някаква база, върху която да разгърне своите умения. Ако фактите не сочат във ваша полза, дори и най-добрият юрист няма да се справи със задачата да обжалва дадена обществена поръчка.

3. Не се отказвайте и обжалвайте при нужда

Много е важно да се каже, че ако имате съмнения за манипулация и нечестно отношение спрямо вашия бизнес, ако смятате, че сте покрили параметрите по-добре от някой, който е спечелил вместо вас, тогава няма по-лошо и безхаберно отношение от това да се откажете и да се държите пораженски. Ваш дълг е да се борите и поне да се опитате да докажете това, че е трябвало да бъдете избрани вие и вашия бизнес.

4. Всичко си има правен ред

Обжалването се прави по определен начин и единствено адвокатите знаят точно как трябва да изглежда жалбата. Те с присъщата им бързина и динамика в работата, могат да направят всичко това с такъв замах, че няма да можете първоначално да повярвате. Плюс това, юристите могат много добре да изразят ситуацията и да я изложат по най-подходящия начин пред Комисията за защита на конкуренцията.

5. Инвестицията си струва

Може и да ви се струва голям разход да плащате за адвокати за обществени поръчки, но специалистите, които се занимават с това знаят как точно да работят за да увеличат максимално шансовете ви за успех в процедурите. Ако смятате, че действително имате шанс да спечелите и ако ви се струва, че има някаква насочена срещу вас манипулация на събитията, тогава просто се доверете на специалист, който да докаже, че вашия бизнес е трябвало да спечели, включително, ако ви се наложи обжалване пред КЗК или ВАС.

6. Спестявате време

Един адвокат за обществени поръчки може да ви спести доста време, а срокът за обжалване на това никак не е малък. Проблемът е, че разполагате само с няколко дни, в които да обжалвате, докато в същото време процедурата може да е малко по-бюрократична.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *