Как да изберем подходящо спално бельо

Закупуването на комплект спално бельо може да предизвика не само сладки сънища, вмъквайки се в него след дълъг ден. Той би могъл да ви предостави така необходимия цвят или принт или чувствена текстура в иначе не особено открояващата се спалня.

Новото покривало изисква далеч по-малко усилия от това да боядисате стените или да си поръчате нови мебели – то е нещо като да си купите шал, за да разведрите деня си вместо да инвестирате в изцяло нов гардероб.

И така, как да изберете правилното покривало за да създадете перфектното убежище? На първо място стои въпросът със стила. Какво предпочитате – комплект, който е женствен и флорален или пък ярък и на раета, а може би геометричен или с надписи? Последователи ли сте на модата и достатъчно смели ли сте, за да покриете леглото си в наситено лилаво или се чувствате по-добре сред успокояващата обстановка на неутралните и пастелни цветове?

Следващият въпрос е каква материя ще изберете. Памукът е може би най-популярен на пазара. Това се дължи на факта, че е дишащ и издръжлив. Сатенираният памук, от друга страна е по-лъскав и гладък на допир, но пък не толкова устойчив. Ленът и сатенът са в двете противоположности. Първият е здрав и прохладен, а вторият – луксозен и деликатен към кожата.

Решете дали предпочитате чаршафите да са с ластична лента или не. Докато гладките са по-лесни за гладене и сгъване, то разтегателните ще се увият по-плътно около вашия матрак и ще ви спасят от неприятната задача постоянно да поправяте вида на леглото.

Ако предпочитате изчистени бели калъфки за възглавници, не забравяйте да разгледате за комплекти, които лесно се съчетават с тях.

За финал задължително проверете няколко пъти размера на избраното от вас спално бельо преди да го закупите. Често улисани в колебания кой е най-подходящия за нашата спалня десен, забравяме да огледаме подробностите и си създаваме излишни главоболия.

Източник: Спално бельо БГ

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *