Сребърни медальони – актуална информация

Много често хората купуват сребърни медальони без да подозират техните удивителни свойства. Казват си, какво необичайно може да има в едно сребърно украшение, но то не е само красиво и изискано.

От древни времена среброто се счита като уникален метал, притежаващ силни магически свойства. Счита се за първоначално чист метал – материално въплъщение на принципа на неосъзната девствена красота.

На сребърните медальони и другите сребърни украшения се преписват свойства, че освещават всичко, до което се докоснат, премахват негативната енергия, лекуват рани и болести, укрепват тялото, облагородяват душата на човека и помагат за неговото развитие и еволюция.

Трябва да се каже, че съвременната наука признава за среброто, всичко което му се преписва, естествено след проверка.

Така сребърните медальони могат да се ползват не само заради красотата си, но и за свойствата, които притежават.

Сребърните медальони са незаменим помощник в дивата природа. Така, например, ако вие обичате да сте сред природата, далече от цивилизацията, среброто ще ви помогне да оцелеете.

Ако наблизо няма чисти извори и вие се страхувате да пиете от местната вода, напълнете в някакъв съд (желателно е да я прецедите през относително чиста кърпа) и пуснете в нея сребърното украшение.

За известно време (то зависи от количеството вода и големината на украшението)водата ще се дезинфекцира и може да се пие без никаква опасност.

Този метод за почистване на водата е един от най-древните и действащи (в полеви условия, разбира се). Използвал го е още Александър Македонски.

Освен това тази сребърна вода притежава много други полезни свойства.

Ако се нараните и се страхувате от мръсотията да не гнояса раната, то промийте я с вода ( най-добре е, ако имате от дезинфекцираната вече.

Тази вода не само е безопасна за раните, но притежава и антисептично действие (макар и много по-слабо от това на самия метал), после положете сребърното украшение върху болното място. Украшението ще дезинфекцира раната и ще ускори заздравяването.

Този метод също е проверен във времето. В древните времена след битка ранените войници слагали върху раните сребърни медальони или сребърни монети за да се лекува раната.

Среброто широко се е прилагало в полевата хирургия, а с появата на антибиотиците, то постепенно излязло от медицинската практика (въпреки, че има такива, които и до сега считат среброто за най-ефективно).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *