5 начина бързо да научите изпитните листовки

Изпитни шофьорски курсове

Всеки, който иска да стане официално шофьор трябва да премине през задължителните стъпки. Те включват на първо място да сте пълнолетни лица, да се запишете на шофьорски курс и една на третата стъпка да се явите на изпит пред Държавната автомобилна инспекция.

На втория етап от вашата подготовка ще бъдете подготвени по начин, който да гарантира не само вашето успешно представяне на изпита, но и последващото ви включване в движението по пътищата.

Какво да очаквате от шофьорския курс

Тук има ясно разделени две части – теоретична част и практика. Второто е добре познатото кормуване, което ви запознава с това как да управлявате автомобила. Но днес ще ви разкажем в детайли за теорията, което не само трябва да научите, но и да докажете, че познавате повече от добре.

Всичко нужно е описано в Закона за движение по пътищата и правилника, който пояснява различните ситуации, в които може да попаднете. Правилникът има тълкувателен характер и трябва да се запознаете с него наистина добре, за да сте наясно какво да правите и какво да избягвате като поведение на пътя.

Как да се подготвите за изпитните листовки

На първо място трябва да прочетете всичко, което споменахме до този момент. Не бързайте и помнете, че дори и да сте минали възрастта, в която според вас се учи, сега правите точно това.

Благодарение не безценните съвети, които получихме от инструкторите по шофьорски курсове от AutoDrive.bg сега можем да ви дадем не просто 5 съвета как да се справите с изпитните листовки. Тук ще ви научим как това да стане бързо и с гарантиран резултат, за да не влезете в графата на тези, които са скъсани именно на теорията на изпита.

  1. Не бързайте

Колкото и да ви се струва излишно – не бързайте. Това е изцяло във ваш минус. Отделете не просто време. Отделете внимание и ангажираност, за да вникнете във всичко, което е разписано в нормативната уреда за движение по пътищата. Тези знания ще ви се отблагодарят при решаването на листовките след това.

Не четете между другото, за да използвате някоя свободна минутка. Тази дейност не трябва да е в рекламната пауза, докато гледате филми или предавания. Повярвайте ни и няма да съжалявате, защото наистина се налага да запомните написаното и това ще е изцяло във ваш плюс.

  1. Слушайте внимателно инструктора си

Това означава нещо много семпло. Много е вероятно да сте притеснени, докато сте зад волана и все още се учите. Това е нормално, но все пак е добре да запомните възможно най-много от казаното в тези моменти.

Добрият автоинструктор ви дава възможно най-много от знанията ви и от вас зависи да попиете всичко това, за да го приложите в практиката, когато настъпи момента.

  1. Решавайте изпитните листовки

Целта на всичко написано е да се справите именно с изпитните листовки. Не случайно преди да напишем това споменахме цели две други точки. Не правете грешката да започвате да решавате листовки, без да сте прочели закона. Няма смисъл да пристъпвате към това да решавате въпросите, надявайки се, че ще отгатнете от обща култура или с налучкване. Нещата не стават по този начин и е загуба на време, а и на пари, защото всеки изпит пред ДАИ се заплаща допълнително.

  1. Гледайте какво става по пътищата, докато се движите

Това е наистина лесен начин да затвърдите вече научените правила. Докато чакате да пресечете може да наблюдавате какво правят водачите на МПС. Обръщайте внимание на знаците и ако някой не ви говори нищо проверете и вече ще знаете, за да може да отговорите и в деня на изпита. Това е гарантирано лесен и бърз начин да се затвърдите всичко научено и да го докажете в правилния момент.

  1. Внимавайте и четете внимателно

Това е за финал. Понякога въпросите са подвеждащи и това да доведе до грешен отговор. Бързо ще свикнете с формата на въпросите и задачите, ако просто внимавате. Когато това се случи, няма да имате проблем и ще напредвате бързо и качествено.

The following two tabs change content below.
Препитавам се с дигитален маркетинг и в частност със SEO. Експерт съм в писането на авторитетни коментари, например за това как да пазаруваме изгодно в Aliexpress, като отделно се занимавам с дистрибуция на хранителни добавки с марка Аквасорс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *